Medisch fitness

Wanneer je de belastbaarheid van probleemgebieden wilt verbeteren, kan medisch fitness een goede oplossing zijn. Medisch fitness is geschikt voor alle verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals klachten aan de enkel, knie, rug en schouder. Daarnaast kan het ook een goed effect geven bij chronische pijnklachten zoals dystrofie, reuma en fibromyalgie. Het programma wordt ingericht op jouw individuele doelen met oog op de klacht, je werk, hobby, sport en dagelijks leven. Het is ook erg geschikt als preventieve therapie om verergering van klachten of terugval te voorkomen. De speerpunten tijdens medisch fitness zijn belastbaarheid, mobiliteit, kracht en conditie. Onder begeleiding van een professionele en gecertificeerde fysiotherapeut kun je één of twee keer per week werken aan duurzaam herstel!

Aanpak van medisch fitness

Voordat je start met de trainingsperiode bespreekt een van onze fysiotherapeuten de trainingsdoelen met je. Hierbij wordt rekening gehouden met (terugkeer naar) het werk, je hobby, sport en dagelijks leven. Deze doelen vormen de basis voor een persoonlijk programma dat de fysiotherapeut voor je opstelt. Je kunt je inschrijven bij jouw behandelend therapeut of bij de baliemedewerkster van Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar. Speciaal voor nek-, arm- en rugklachten verzorgen wij ook triatlons: specifieke trainingsprogramma’s voor mensen met chronische of terugkerende klachten aan de nek, arm of lage rug, in combinatie met algeheel verminderde belastbaarheid door een lage trainingsgesteldheid. Als specialist in schouderklachten beschikken wij tevens over de Dynatorq: een meetinstrument dat het mogelijk maakt om schouders geïsoleerd te testen en trainen op kracht en coördinatie. Op basis van deze meetgegevens kunnen wij een nog specifieker trainingsprogramma samenstellen voor mensen met schouderklachten.

De trainingstijden* van medisch fitness zijn:

Maandag 10.00-11.00 & 19.00-20.00
Dinsdag 9.00-10.00 & 16.00-17.00 & 18.00-19.00
Woensdag 09.30-10.30
Donderdag 9.00-10.00 & 11.00-12.00
Vrijdag 17.00-18.00
*inclusief rugtriatlon en fysiotraining.
 
Bij Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar heb je geen doorverwijzing nodig voor een behandeling op maat.

Medisch fitness

Wanneer je de belastbaarheid van probleemgebieden wilt verbeteren, kan medisch fitness van Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar een goede oplossing zijn. Medisch fitness is geschikt voor alle verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals klachten aan de enkel, knie, rug, schouder en chronische pijnklachten zoals dystrofie, reuma en fibromyalgie. Het programma wordt ingericht op jouw individuele doelen met oog op de klacht, je werk, hobby, sport en dagelijks leven. Het is erg geschikt als preventieve oefentherapie om verergering van klachten of terugval te voorkomen. De speerpunten tijdens medisch fitness zijn belastbaarheid, mobiliteit, kracht en conditie. Onder begeleiding van een professionele en gecertificeerde fysiotherapeut kun je 1 of 2 keer per week werken aan duurzaam herstel!

Benieuwd naar de oorzaak van jouw klachten?

Nog aanleveren

Aanpak van medisch fitness

Voordat je start met de trainingsperiode bespreekt een van onze fysiotherapeuten de trainingsdoelen met je. Hierbij wordt rekening gehouden met (terugkeer naar) het werk, je hobby, sport en dagelijks leven. Deze doelen vormen de basis voor een persoonlijk programma dat de fysiotherapeut voor je opstelt. Je kunt je inschrijven bij jouw behandelend therapeut of bij de baliemedewerkster van Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar. Speciaal voor nek-, arm- en rugklachten verzorgen wij ook triatlons: specifieke trainingsprogramma’s voor mensen met chronische of terugkerende klachten aan de nek, arm of lage rug, in combinatie met algeheel verminderde belastbaarheid door een lage trainingsgesteldheid. Door sommige zorgverzekeraars wordt een deel van dit trainingsprogramma vergoed. Als specialist in schouderklachten beschikken wij tevens over de Dynatorq: een meetinstrument dat het mogelijk maakt om schouders geïsoleerd te testen en trainen op kracht en coördinatie. Op basis van deze meetgegevens kunnen wij een nog specifieker trainingsprogramma samenstellen voor mensen met schouderklachten.

De trainingstijden* van medisch fitness zijn:

Maandag 19.00-20.00
Dinsdag 9.00-10.00 & 16.00-17.00 & 18.00-19.00
Woensdag 09.30-10.30
Donderdag 9.00-10.00 & 11.00-12.00
Vrijdag 17.00-18.00
*inclusief rugtriatlon en fysiotraining.
 
Bij Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar heb je geen doorverwijzing nodig voor een behandeling op maat.

Naam *

E-mail *

Telefoonnummer *

Sluit
Bel mij terug voor een afspraak!