Mobilisatie schouder

De schouder is een gewricht dat niet helemaal op zichzelf staat; de schoudergordel bestaat uit de bovenarm, het schouderblad en het sleutelbeen. Deze botten staan op hun beurt weer in verbinding met het borstbeen, de wervelkolom en de ribbenkast. En al die gewrichten worden aangestuurd door een groot aantal spieren, kapsels en banden. Wanneer je pijn in je schouder ervaart, wordt dit vaak niet alleen door een probleem in de schouder veroorzaakt. Beperkingen in andere gewrichten en spieren kunnen een schouderklacht in stand houden of zelfs verergeren. De schouderpijn kan dan eigenlijk uitstraling zijn van een ander gebied, zonder dat er sprake is van een probleem in een schouder, zoals aan schouderluxatie. Onze fysiotherapeuten werken samen met de orthopeden van Noordwest Ziekenhuisgroep om in gezamenlijk overleg de schouderklachten van patiënten gericht aan te pakken. Wij bieden altijd een behandelplan op maat om de mobilisatie van jouw schouder mogelijk te maken!

Schouderkliniek Alkmaar

De behandeling van schouderklachten en mobilisatie van de schoudergordel vinden plaats binnen ons gespecialiseerde onderdeel Schouderkliniek Alkmaar. De fysiotherapeuten binnen de schouderkliniek richten zich op de diagnostiek, behandeling en revalidatie van de schouders en aangrenzende gebieden, maar ook schouderinstabiliteit. Onze jarenlange ervaring combineren we met actuele kennis om schouderpijn te verlichten of zelfs helemaal weg te nemen.
Bij Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar heb je geen doorverwijzing nodig voor een behandeling op maat.

Mobilisatie schouder

De schouder is een gewricht dat niet helemaal op zichzelf staat; de schoudergordel bestaat uit de bovenarm, het schouderblad en de sleutelbeen. Deze botten staan op hun beurt weer in verbinding met het borstbeen, de wervelkolom en de ribbenkast. En al die gewrichten worden aangestuurd door een groot aantal spieren, kapsels en banden. Wanneer je pijn in je schouder ervaart, wordt dit vaak niet alleen door een probleem in de schouder veroorzaakt. Beperkingen in andere gewrichten en spieren kunnen een schouderklacht in stand houden of zelfs verergeren. De schouderpijn kan dan eigenlijk uitstraling zijn van een ander gebied, zonder dat er sprake is van een probleem in een schouder. Onze fysiotherapeuten werken samen met de orthopeden van Medisch Centrum Alkmaar om in gezamenlijk overleg de schouderklachten van patiënten gericht aan te pakken. Wij bieden altijd een behandelplan op maat om de mobilisatie van jouw schouder mogelijk te maken!

Wil je weten wat de klachten in jouw schouder veroorzaakt?

Nog aanleveren

Schouderkliniek Alkmaar

De behandeling van schouderklachten en mobilisatie van de schoudergordel vinden plaats binnen ons gespecialiseerde onderdeel Schouderkliniek Alkmaar. De fysiotherapeuten binnen de schouderkliniek richten zich op de diagnostiek, behandeling en revalidatie van de schouders en aangrenzende gebieden. Onze jarenlange ervaring combineren we met actuele kennis om schouderpijn te verlichten of zelfs helemaal weg te nemen.
Bij Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar heb je geen doorverwijzing nodig voor een behandeling op maat.

Naam *

E-mail *

Telefoonnummer *

Sluit
Bel mij terug voor een afspraak!