Fysiotherapie Alkmaar oefeningen
Maandag 19 februari: Gips eraf!
15 maart 2018
Zwemblessure
Workshop Monica Solana Tramunt
7 april 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Echografie van de elleboog

Op vrijdag 6 april ’18 heeft Tamara Nooy een cursusdag bezocht waarbij echografie van de elleboog centraal stond. Binnen Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar wordt al vele jaren gebruik gemaakt van echografie bij de diagnostiek van schouderklachten.

Bij klachten van de elleboog kan dit echter ook een waardevolle aanvulling zijn in de diagnostiek en de behandeling.

Tenniselleboog

De welbekende ‘tenniselleboog’ (epicondylitis lateralis) en ‘golferselleboog’ (epicondylitis medialis) kunnen hiermee zichtbaar gemaakt worden. Hoewel de naam anders doet vermoeden, komen deze aandoeningen zeker niet alleen bij tennissers en golfers voor!

Ook afwijkingen in de bicepspees aan de voorzijde van de bovenarm en afwijkingen in de tricepspees aan de achterzijde van de arm kunnen in beeld gebracht worden.

Heeft u zelf of uw behandelend therapeut het vermoeden dat u een peesontsteking of slijmbeursontsteking in de elleboog heeft maak dan snel een afspraak. U heeft geen hiervoor verwijzing nodig van huisarts of specialist![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”658″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Naam *

E-mail *

Telefoonnummer *

Sluit
Bel mij terug voor een afspraak!