Cursusdag elleboog echografie

Echografie van de elleboog

Op vrijdag 6 april ’18 heeft Tamara Nooy een cursusdag bezocht waarbij echografie van de elleboog centraal stond. Binnen Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar wordt al vele jaren gebruik gemaakt van echografie bij de diagnostiek van schouderklachten.

Bij klachten van de elleboog kan dit echter ook een waardevolle aanvulling zijn in de diagnostiek en de behandeling.

Tenniselleboog

De welbekende ‘tenniselleboog’ (epicondylitis lateralis) en ‘golferselleboog’ (epicondylitis medialis) kunnen hiermee zichtbaar gemaakt worden. Hoewel de naam anders doet vermoeden, komen deze aandoeningen zeker niet alleen bij tennissers en golfers voor!

Ook afwijkingen in de bicepspees aan de voorzijde van de bovenarm en afwijkingen in de tricepspees aan de achterzijde van de arm kunnen in beeld gebracht worden.

Heeft u zelf of uw behandelend therapeut het vermoeden dat u een peesontsteking of slijmbeursontsteking in de elleboog heeft maak dan snel een afspraak. U heeft geen hiervoor verwijzing nodig van huisarts of specialist!

Nieuws Fia Fysiotherapie

Wil je weten wat jouw schouderpijn of schouderklachten veroorzaakt?

“Mijn fysiotherapeut heeft mij uitstekend behandeld. Ik ben van mijn schouderpijn af en zal de oefeningen – die ze me heeft aangeraden – zeker blijven doen om herhaling te voorkomen. Mocht ik in de toekomst andere schouderklachten krijgen, dan weet ik waar ik moet zijn.”

Bel me terug

Corona Update.

Tot 19 Januari 2021 zijn alle fysiofitness-, smallgroup- en vrij trainengroepen stopgezet vanwege de coronamaatregelen van 14 December.
Wij mailen u als de groepen weer van start gaan. Als u vragen heeft neemt u dan a.u.b. contact op met onze praktijk.