Workshop Monica Solana Tramunt

Collega volgt workshop bij succesvolle Spaanse fysiotherapeut

Collega Jeroen Zandstra  heeft op 6 april ‘18 in aanvulling op de jaarvergadering van het Schoudernetwerk NHN, een workshop bijgewoond van Monica Solana Tramunt. Waar anderen het al hadden opgegeven, heeft deze Spaanse fysiotherapeut de olympisch zwemkampioen (10 km open water), Sharon van Rouwendaal, op tijd fit gekregen voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Monica Solana

Monica Solana Tramunt is een toegewijd fysiotherapeut die haar kennis doorgeeft tijdens workshops en masterclasses. Ze behandelt veel  topzwemmers en ze past haar technieken ook preventief toe om klachten te voorkomen. In de workshop kwam naar voren dat fysiotherapeuten kritisch moeten zijn op de centrale positie van de schouderkop t.a.v. de schouderkom. Intensief zwemmen kan leiden tot het naar voren plaatsen van de schouderkop. Tijdens de workshop is er aandacht geweest voor behandeltechnieken die de te gespannen weefsels (kapsel, banden, spieren) soepeler maken én oefeningen die de spieren sterker maken en leiden tot een centrale positie van de schouderkop.

Nieuws Fia Fysiotherapie

Wil je weten wat jouw schouderpijn of schouderklachten veroorzaakt?

“Mijn fysiotherapeut heeft mij uitstekend behandeld. Ik ben van mijn schouderpijn af en zal de oefeningen – die ze me heeft aangeraden – zeker blijven doen om herhaling te voorkomen. Mocht ik in de toekomst andere schouderklachten krijgen, dan weet ik waar ik moet zijn.”

Bel me terug

Corona Update.

Tot 19 Januari 2021 zijn alle fysiofitness-, smallgroup- en vrij trainengroepen stopgezet vanwege de coronamaatregelen van 14 December.
Wij mailen u als de groepen weer van start gaan. Als u vragen heeft neemt u dan a.u.b. contact op met onze praktijk.