Veel gestelde vragen

FAQ

De Schouderkliniek is een onderdeel van Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar. Alle fysiotherapeuten behandelen alle klachten aan het bewegingsapparaat (rug, knie, enkel etc.) en zijn daarbij gespecialiseerd in schouderklachten.

De Schouderkliniek heeft een samenwerkingsverband met de orthopeden van de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ). Tijdens samen zien-spreekuren in het NWZ kunnen patiënten, indien hier aanleiding toe is, tegelijkertijd gezien worden door de orthopeden en de therapeuten van onze praktijk. De Schouderkliniek heeft de mogelijkheid om echo’s te maken van de schouder voor een beter inzicht in de klacht. Zo kan er sneller een diagnose worden gesteld en een passend behandelplan worden gestart. Alle therapeuten genieten de meest recente schouderscholing en zijn allen in de schouder gespecialiseerd. Wij zien daarom veel en uiteenlopende schouderklachten en hebben een uitgebreide expertise op dit gebied. Dit alles resulteert in een adequate therapie dankzij gespecialiseerde kennis en ervaring.
Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Alleen voor kinderen beneden de 18 jaar worden er 18 behandelingen per jaar uit de basisverzekering vergoed . De behandelingen van de chronische lijst worden uit de basisverzekering vergoed vanaf de 21e behandeling (de eerste 20 behandelingen gaan uit de aanvullende verzekering).
Fysiotherapie uit de aanvullende verzekering gaat niet van uw eigen risico af. De behandelingen die via de chronische lijst worden vergoed gaan wel ten koste van uw eigen risico vanaf de 21e behandeling, omdat het dan vanuit de basisverzekering wordt vergoed.
Er is een verschil in een chronische aandoening en een aandoening die op de chronische lijst staat. Alleen aandoeningen die op deze chronische lijst staan worden (NA 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering) uit de basisverzekering vergoed. Dit gaat ten koste van uw eigen risico. De chronische lijst is een lijst van aandoeningen, die destijds door de toenmalige minister van Volksgezondheid, mevrouw Borst, is opgesteld. U kunt hierbij denken aan fysiotherapie na een operatie (nieuwe heup of knie of een operatie aan de schouder), dystrofie, MS etc. Alleen een (huis)arts of medisch specialist kan een chronische aandoening vaststellen. Reuma en artrose staan niet op deze lijst.

Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie via de aanvullende verzekering, dan zijn hierover reeds afspraken gemaakt met uw verzekeraar en wordt er rechtstreeks bij de verzekeraar gedeclareerd. Voor niet verzekerde zorg, (d.w.z. indien u niet aanvullend verzekerd bent of uw behandelbudget is overschreden) gelden de praktijktarieven. U kunt deze vinden op onze website of in de ruimte bij de balie.

 

De tijdsduur van een behandeling is 25 minuten.

 

Bel me terug

Corona Update.

Tot 19 Januari 2021 zijn alle fysiofitness-, smallgroup- en vrij trainengroepen stopgezet vanwege de coronamaatregelen van 14 December.
Wij mailen u als de groepen weer van start gaan. Als u vragen heeft neemt u dan a.u.b. contact op met onze praktijk.