Manuele therapie Alkmaar

Manuele therapie richt zich op de verbeterde functionering van de gewrichten en de verbetering van de houding en bewegingen. De manueel therapeut in Alkmaar zet specifieke technieken in om de werking van de gewrichten te optimaliseren. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die naast fysiotherapeutische behandelingen ook gedoseerde impulstechnieken gebruikt. Door de gewrichten snel te bewegen – wat een vreemde maar geen pijnlijke ervaring is – voel je na manuele therapie doorgaans direct effect: de pijn neemt af en de bewegingsvrijheid van de gewrichten neemt toe. Onderdeel van de manuele therapie is de advisering over en begeleiding naar een gezonde manier van bewegen. Bij Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar krijg je altijd een behandeling op maat!

Ons manueel therapeut biedt manuele therapie aan in Alkmaar. Veel van onze patiënten die manuele therapie volgen bij FIA Fysiotherapie zijn afkomstig uit Alkmaar en Heerhugowaard. 

Wil je weten wat jouw schouderpijn of schouderklachten veroorzaakt?

“Mijn fysiotherapeut heeft mij uitstekend behandeld. Ik ben van mijn schouderpijn af en zal de oefeningen – die ze me heeft aangeraden – zeker blijven doen om herhaling te voorkomen. Mocht ik in de toekomst andere schouderklachten krijgen, dan weet ik waar ik moet zijn.”

Manuele therapie tegen pijn in gewrichten

Manuele therapie is uitermate geschikt wanneer je een gewricht slecht kunt bewegen of wanneer je pijn aan gewrichten ervaart. Denk bijvoorbeeld aan hoofd- en nekpijn, gecombineerd met bewegingsbeperking van de wervelkolom. Of hoge rugklachten en duizeligheid bij de beweging van de nek. Ook in geval van nek-, schouder-, kaak- , heup- en lage rugklachten kan manuele therapie uitkomst bieden. De manueel therapeuten van Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar brengen tijdens de intake jouw specifieke klacht in kaart om deze gericht te verhelpen.

Bel me terug

Corona Update.

Tot 19 Januari 2021 zijn alle fysiofitness-, smallgroup- en vrij trainengroepen stopgezet vanwege de coronamaatregelen van 14 December.
Wij mailen u als de groepen weer van start gaan. Als u vragen heeft neemt u dan a.u.b. contact op met onze praktijk.