Cursusdag elleboog echografie

7 april 2018 - Tamara Nooy

Echografie van de elleboog

Op vrijdag 6 april ’18 heeft Tamara Nooy een cursusdag bezocht waarbij echografie van de elleboog centraal stond. Binnen Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar wordt al vele jaren gebruik gemaakt van echografie bij de diagnostiek van schouderklachten.

Bij klachten van de elleboog kan dit echter ook een waardevolle aanvulling zijn in de diagnostiek en de behandeling.

Tenniselleboog

De welbekende ‘tenniselleboog’ (epicondylitis lateralis) en ‘golferselleboog’ (epicondylitis medialis) kunnen hiermee zichtbaar gemaakt worden. Hoewel de naam anders doet vermoeden, komen deze aandoeningen zeker niet alleen bij tennissers en golfers voor!

Ook afwijkingen in de bicepspees aan de voorzijde van de bovenarm en afwijkingen in de tricepspees aan de achterzijde van de arm kunnen in beeld gebracht worden.

Heeft u zelf of uw behandelend therapeut het vermoeden dat u een peesontsteking of slijmbeursontsteking in de elleboog heeft maak dan snel een afspraak. U heeft geen hiervoor verwijzing nodig van huisarts of specialist!

De beste behandeling is afhankelijk van de oorzaak van je klachten. Wil jij meer weten?
Doe de online Fysiotherapiecheck!

Lees ook:

Update 3 Coronavirus

Update 2 Coronavirus

Update over het Coronavirus

Amstel elbow course

De revalidatie van onze therapeute Corianne

© All rights reserved
Website en SEO optimalisatie door jacht.digital
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram