Dynatorq

Dynatorq

Meten is weten

Sinds enige tijd beschikt onze praktijk over de Dynatorq. Dit meet-instrument maakt het mogelijk om schouders geïsoleerd te testen en trainen op kracht en coördinatie. Zowel zittend als staand kan driedimensionaal de bewegingsvrijheid en weerstand worden ingesteld. Hierdoor kan de stand van de schouder tijdens de meet- en trainingsmomenten optimaal worden afgestemd op specifieke musculatuur, functie of (sport)beweging.
De Dynatorq geeft tijdens een krachttest onder andere inzicht in:

  • Maximaal geleverde kracht
  • Gemiddeld geleverde kracht tijdens meetmoment
  • Spieruithoudingsvermogen (Joule) tijdens meetmoment
  • Krachtverhouding tussen spiergroepen

De meetgegevens kunnen via de software worden opgeslagen. Door de Dynatorq testen op diverse momenten tijdens de schouderrevalidatie te herhalen, blijven zowel de therapeut als patiënt inzicht houden in het herstelproces. Mede op basis van deze gegevens kan bepaald worden of een vervolgstap in de revalidatie gezet kan worden of dat een sporter ‘klaar’ is voor het hervatten van de sport specifieke training. Tevens kan de software in een trainingssituatie gebruikt worden als feedback om een oefening nog beter en preciezer uit te voeren. Uiteraard kunnen de testresultaten ook verstuurd worden aan een behandelend arts of trainer.

In de toekomst willen wij de verzamelde data gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek, zodat wij als Schouderkliniek nog betere zorg rond schouderklachten kunnen leveren. Kortom, een noviteit binnen de fysiotherapie waar zowel de therapeut als de patiënt veel baat van kan hebben.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Nieuws Fia Fysiotherapie

Wil je weten wat jouw schouderpijn of schouderklachten veroorzaakt?

“Mijn fysiotherapeut heeft mij uitstekend behandeld. Ik ben van mijn schouderpijn af en zal de oefeningen – die ze me heeft aangeraden – zeker blijven doen om herhaling te voorkomen. Mocht ik in de toekomst andere schouderklachten krijgen, dan weet ik waar ik moet zijn.”

Bel me terug

Corona Update.

Tot 19 Januari 2021 zijn alle fysiofitness-, smallgroup- en vrij trainengroepen stopgezet vanwege de coronamaatregelen van 14 December.
Wij mailen u als de groepen weer van start gaan. Als u vragen heeft neemt u dan a.u.b. contact op met onze praktijk.