Netwerk orthopedie

Wat is het Netwerk Orthopedie?

Het Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar is één van de initiatiefnemers van het Netwerk orthopedie.
Samen met 4 andere fysiotherapie praktijken in de regio en de orthopeden van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn wij dit initiatief 4 jaar geleden gestart.
Het doel was het verbeteren van de zorg rondom de revalidatie van knie- en heupprotheses en voorste kruisband reconstructies.
We zijn gestart met het opfrissen van de protocollen, het samenstellen van gestandaardiseerde voorlichting en het verbeteren van de communicatie tussen orthopeed en fysiotherapeut.
Wij zijn daarbij ook gestart met het aanbieden van scholing over bovengenoemde onderwerpen.
Er zijn inmiddels al 72 praktijken aangesloten die je op de website van het Netwerk orthopedie kan vinden. Ook de regio Den Helder hoort daarbij.
Het Netwerk wordt dit jaar uitgebreid met het Netwerk Artrose en het Netwerk Schouder.

Kijk voor meer informatie over het Netwerk Orthopedie op
https://netwerk-orthopedie.nl

Nieuws Fia Fysiotherapie

Wil je weten wat jouw schouderpijn of schouderklachten veroorzaakt?

“Mijn fysiotherapeut heeft mij uitstekend behandeld. Ik ben van mijn schouderpijn af en zal de oefeningen – die ze me heeft aangeraden – zeker blijven doen om herhaling te voorkomen. Mocht ik in de toekomst andere schouderklachten krijgen, dan weet ik waar ik moet zijn.”

Bel me terug

Corona Update.

Tot 19 Januari 2021 zijn alle fysiofitness-, smallgroup- en vrij trainengroepen stopgezet vanwege de coronamaatregelen van 14 December.
Wij mailen u als de groepen weer van start gaan. Als u vragen heeft neemt u dan a.u.b. contact op met onze praktijk.