Schouderkliniek

Schouderkliniek Alkmaar is een gespecialiseerd onderdeel van Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar dat zich primair bezighoudt met behandeling van schouderklachten en schouderpijn. De schouderkliniek richt zich op de diagnostiek, behandeling en revalidatie van de schouders en aangrenzende gebieden. Wij combineren onze jarenlange ervaring met actuele kennis om schouderpijn te verlichten of zelfs helemaal weg te nemen. Alle fysio- en manueel therapeuten volgen daarom jaarlijks cursussen, en tijdens ons eigen IOF (Intercollegiaal Overleg Fysiotherapie) bespreken we de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en behandeling van de schouders. We benutten daarnaast het samenwerkingsverband met de orthopeden van de Noordwest Ziekenhuisgroep – Locatie Alkmaar om kennis en kunde over de functie en ziektebeelden van de schouder uit te wisselen. Onze behandelprotocollen, oefenprogramma’s en diagnostiek worden continu vernieuwd en aangepast op basis van nieuwe inzichten. Zo kunnen wij de behandeling van schouderklachten en schouderpijn doeltreffend aanpakken en voortdurend verbeteren!

Werkwijze bij schouderpijn

De gecertificeerde fysiotherapeuten en manueel therapeuten van Schouderkliniek Alkmaar voeren een uitgebreid lichamelijk onderzoek uit, met de focus op de schouderpijn en -klachten (denk bijvoorbeeld aan een Frozen Shoulder of een Rotator cuff ruptuur). Wanneer hier noodzaak toe blijkt te zijn, wordt dit onderzoek aangevuld met echografie. Hieruit volgt altijd een rapportage met conclusies en een behandelplan. Een echografie is snel, veilig, duidelijk en niet-belastend. De fysiotherapeut werkt naar aanleiding van de intake een behandelplan uit, dat zich richt op;

  • Verhoging van de belasting van de schouders;
  • Hervatting van het werk, hobby en sport (indien relevant);
  • Verdere specialistische diagnosestelling (indien nodig).

Behandelingen

Mobilisatie van de schouder

Dry Needling

Behandelingen dry needling

Wil je weten wat jouw klachten veroorzaakt?

“Mijn fysiotherapeut heeft mij uitstekend behandeld. Ik ben van mijn schouderpijn af en zal de oefeningen – die ze me heeft aangeraden – zeker blijven doen om herhaling te voorkomen. Mocht ik in de toekomst andere schouderklachten krijgen, dan weet ik waar ik moet zijn.”

Bel me terug