Afspraak maken T: 072 511 24 25
Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar
van 08.30 uur tot 12.30 uur en van 13.45 tot 16.00 uur.
Buiten deze tijden kunt u onze voicemail inspreken.
E: [email protected]

Openingstijden

De praktijk is geopend van maandag tot en met zaterdag, kijk voor de precieze openingstijden op deze pagina

Adres

Pieterstraat 18
1811 LW Alkmaar

Afspraak maken

T: 072 511 24 25
E: [email protected]

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 07.30 tot 18.00 uur
Medisch fitness
ook na 18.00 uur

Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar (FIA)

Onze gecertificeerde fysiotherapeuten en manueel therapeuten richten zich onder andere op fysiotherapeutische behandelingen van schouders, armen, nek, rug, benen en knieën. Wij doen er alles aan om de belastbaarheid en de fysieke gezondheid van patiënten te verbeteren zodat we samen bouwen aan een langdurig herstel! Onderdeel van het FIA zijn:

Schouderkliniek Alkmaar

Home Schouderkliniek - Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar
Schouderkliniek Alkmaar is een gespecialiseerd onderdeel van Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar en richt zich op de diagnostiek, behandeling en revalidatie van de schouders en aangrenzende gebieden. Onze jarenlange ervaring combineren we met actuele kennis om schouderpijn te verlichten of helemaal weg te nemen.

Bedrijfsfysiotherapie Alkmaar

Home Bedrijfsfysiotherapie - Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar
Een gezonde werkplek: het zorgt voor opgewekte medewerkers en het voorkomt uitval. Op de werkvloer is namelijk vaak sprake van klachten, zoals RSI/KANS, lage rugklachten, schouder- en nekklachten. Dit soort klachten bepalen het grootste percentage van ziekteverzuim in Nederland. Wij behandelen en begeleiden medewerkers met werk gerelateerde lichamelijke klachten.

Stopdehoofdpijn.nl

Home Stopdehoofdpijn - Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar
Stop de Hoofdpijn pakt de oorzaken van hoofdpijn direct aan. De oorzaken van hoofdpijn bepalen hoe wij de hoofdpijn behandelen. In veel gevallen is een combinatie van behandelingen nodig voor het beste resultaat. Ook de frequentie en duur van migraine kan met de juiste aanpak afnemen. Het effect is dat de intensiteit van de pijn afneemt en dat medicatie fors minder noodzakelijk is.

Duurzaam herstel

Dankzij de fysiotherapeuten van FIA fysiotherapie Fysiotherapie gaat verder dan alleen de behandeling van klachten; het moet zich richten op alle aspecten die met de oorzaak samenhangen! Dat is hoe de gecertificeerde fysiotherapeuten en manueel therapeuten van Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar te werk gaan. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van schouders-, arm-, nek- en rugklachten en stellen persoonlijk contact met patiënten voorop. Ook geven wij verschillende soorten trainingen, zoals persoonlijke training, Small Group training, Medisch fitness en Vrij trainen. Het is ons doel dat jij duurzaam herstelt, zodat je goed kunt functioneren in je dagelijks en werkend leven. Wij doen er alles aan om dit resultaat te behalen!

Wil je weten wat de oorzaken van jouw klachten kunnen zijn?

Greep uit onze behandelingen

Manuele therapie

Home Manuele therapie - Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar

Dry needling

Home DryNeedling - Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar

Schroth-therapie

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar

Triggerpoint-therapie

Home Triggerpoint Therapie - Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar

“Ik ben zeer tevreden over Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar! Eindelijk ben ik geholpen door een fysiotherapeut die verder kijkt dan de klachten.”

Wil je weten wat de oorzaken van jouw klachten kunnen zijn?

Laatste nieuws

Schouderpijn

Omschrijving van de klacht (introductie) Maak direct een afspraak Oorzaken van de klacht Omschrijving van de klacht Diagnose en onderzoek Lorem ipsum dolor sit amet,

Lees verder »
MBOS 20160504 385 300x200 - Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar

Afscheid Robert Jansen

Afscheid Robert Jansen Helaas zal per 1 augustus (bedrijfs)fysiotherapeut Robert Jansen onze praktijk en het beroep fysiotherapie gaan verlaten. Hij zal een nieuwe uitdaging aangaan

Lees verder »
screenshot docs.google.com 2019.07.09 14 54 26 300x201 - Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar

Netwerk orthopedie

Wat is het Netwerk Orthopedie? Het Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar is één van de initiatiefnemers van het Netwerk orthopedie. Samen met 4 andere fysiotherapie praktijken in

Lees verder »